Stiri din Cipru

Protest împotriva interdicției de pescuit în baraje

Asociația Pancyprian a Pescarilor Interiori Amatori (PSEDEY), într-o declarație emisă ieri, protestează împotriva interdicției de circulație pentru pescuitul în baraje, astfel cum este prevăzut de măsurile de limitare a transmiterii coronavirusului.

 

Potrivit anunțului, într-o scrisoare relevantă a Asociației către ministrul sănătății, se menționează că pescuitul amator în baraje este un sport individual, nu există o posibilitate de supraaglomerare, sau transmitere a virusului și în plus, cei îndreptățiți să pescuiască în baraje au  licențe de pescuit.

Asociația propune argumente suplimentare în favoarea ridicării interdicției de pescuit în baraje, precum tratamentul inegal al membrilor săi în comparație cu alte categorii de sportivi, de ex. vânătorii și pescarii amatori dintr-o barcă, care plătesc, de asemenea, o licență, dar nu li s-a interzis vânatul sau pescuitul.

El spune, de asemenea, că mulți membri ai Asociației vor apela la pescuitul maritim cu posibilitatea unei concentrații crescute de stagiari pe plaje. În cele din urmă, se menționează în anunț, perioada lunilor de iarnă este deosebit de potrivită pentru pescuitul în baraje și această activitate este o activitate benefică pentru sănătatea fizică și mentală în cadrul interdicțiilor existente.

În scrisoarea trimisă de PSEPSY ministrului sănătății la 14.01.2021, se face apel către ministru să reconsidere problema și să ridice interdicția relevantă.

Sursa: Sigmalive

Related Posts